perjantai 15. helmikuuta 2013
Sämpylät
En todellakaan ole mikään jauhopeukalo, mutta tässä yksi resepti joka vaan sattuu toimimaan minunkin leivontataidoillani.
14-20kpl
2,5 dl joqurttia
2,5 dl vettä
11g kuivahiivaa (eli pussillinen)
2 rkl hunajaa
3 dl spelttijauhoja
2 dl ruisrouhetta
1 dl auringonkukan siemeniä
1 tl suolaa
n 5,5 - 6 dl vehnäjauhoja (korvaan joskus osan esim. täysjyvä tai spelttijauhoilla)
3 rkl rypsiöljyä
Voitelu:
0,5 dl vettä
0,5 dl hunaja
Pinnalle esim. moniviljahiutaleita, siemeniä tai mitä nyt kaapista löytyykään.
1. Kuumenna vesi ja lisää siihen kylmä joqurtti. Lisää seokseen hiiva, hunaja, spelttijauhot ja ruisrouhe. Anna kohota 15-30min. kunnes taikina kuplii.
2. Lisää auringonkukansiemenet, suola, vehnäjauhot ja öljy. Alusta taikina hyvin ja nostata 20-30min.
3. Leivo pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä hetki liinan alla pellillä.
4. Voitele sämpylät ja lisää hiutaleet (tai siemenet) sämpylöiden pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti